onsdag 28 augusti 2024

Mc klubb



Det folk lär sig från tv-serier eller film är att Mc klubbar är farliga, de säljer knark och vapen. Hotar folk, har gängkrig osv. 
Och åsikter som baseras på detta blir ofta helt fel. Vem som hällst kan hamna bredvid en klubbmedlem på fiket eller affären utan att veta om att det är just en medlem. Det är vanliga människor med familjer, barn barnbarn. De har vanliga jobb och bidrar till samhället precis som du.

Många klubbar är mot droger, vapen, kvinnomisshandlarare, pedofiler så som du.
Och större delen av dessa är varmhjärtade härliga trevliga människor med ett gemensamt intresse. (Det finns undantag i alla grupper).
De flesta klubbarna har fikakvällar där alla är välkomna, är du nyfiken så kolla upp vilken klubb som finns där du bor. Gör ett besök och ta en kopp kaffe. 

Nu är det som så att min sambo Danne kör hoj därför ämnet kom upp i min blogg. och ja jag sitter ofta bak. Vi har gjort en hel del trevliga turer. Och träffat massor av härliga människor. Men barnen, tjejerna/fruarna och grabbarna i six pack mc är de vi har träffat mäst och gärna umgås med. Så det kändes ganska självklart att min sambo skulle ställa frågan till klubben, så nu är min sambo hangaround i eller till Six pack. 

Och vad är då hangaround?? Och stegen i en klubb?? 

"Hangarounds" är en person som kulbben vill "hänga med" och lära känna bättre. De är inte medlemmar och är inte inkluderade i klubb möten osv. De har inte något att säga till om eller rösträtt. Det är lite som en smekmånad. De är inte medlem eller representant i klubben och varken de eller klubben har något krav på varandra. Och det är under denna tiden som de eller klubben kan bestämma om de vill gå vidare.


Prospects: är nästa steg om de vill gå med i klubben och klubben vill ha in personen i fråga. En prospekt får delar av ryggtrycket men inte hela. De kan nu bli frågade om synpunkter osv men har oftast inte än rösträtt. Man är en del av klubben och är ett ansikte utåt för klubben och man "arbetar" för klubben för att kunna bli en medlem. Klubben har gett denne en chans att visa vad den går för och under prospekt tiden kommer det att avgöras om det fungerar för alla parter.

Fullvärdig medlem: är nästa steg. Då får personen i fråga resten av ryggmärgen och har nu fullt tryck. Rösträtt och är nu helt en del av klubben. 

Alla klubbar har varierande regler om hur mycket eller hur lite en person måste göra i de olika faserna. Och hur lång tid det gäller. Det kan även vara så att en klubb inte har "hängisar" utan bara prospekt och sen nästa steg medlem. Men varje klubb bör ha sina stagar där samtliga regler för just den klubben står nedskrivna.