onsdag 24 november 2010

Vitjul!!



Just nu sprids hoppet om att alla barn ska få fira en "vitjul", där föräldrarna inte super!!
I dagens samhälle har spriten kommite in mera öppet i våra hem. Och alla högtider ska firas med sprit. Många vet inte hur man fira något utan den. En alkohol fri fest! Vem skulle komma???

Jag måste i allafall säga att jag aldrig har förknippat julen med alkohol,har aldrig varit med om fyllan bland min släckt.

Jag var nästan vuxen innan jag såg någon av mina föräldrar fulla. Vist det har varit nubbe till maten, eller någon öl vid midsommar. Men aldrig fylla!!!

Vi har samlats ätit gott umgotts och haft trevligt, en öl och en nubbe till dom som inte kört. Men INGE mer.

Jag förstår inte varför man skall fira tex jul med en fylla!? Och om det finns barn där?? Nä

Jag kan ta ett glas vin eller så när Ronja är hos oss, Men jag ser till att någon vuxen är nyckter och kan köra om något skulle hända. Och jag sätter mig inte och super, när hon är med!

Jag var på ett möte i går och i väntsalen, satt en annan familj där mamman talade stolt om att deras son skulle blanda drinkar åt henne och hennes nya kille till helgen!! Pojken kanske var 11-12 år. Va fan!! De var en splittrad familj då båda biologiska föräldrana satt där, Och hon har mage att tala om det öppet!! Hon och hennes kille ska altså supa till helgen med barna hemma!!
Tyvärr blir det ju mer och mer av det, offtast blir det den negativa sidan barnen ser och råkar utför. Jag blir bara ledsen av sådant. Pappan i denna familj sa att ja det är ju skit bra ( med negativ ton) Mamman skrattar håller om sonen och säger du kan bli bartender när du blir stor det gillar brudarna!! Dessa föräldra är kanske 10 år äldre än mig!! Hallå??? Vad håller folk på med???

Jag säger som så spriten hör inte hemma på jul, barnen ska inte behöva utsättas för det! Om jag väljer att gå ut på juldagen eller annandagen är en annan sak för jag tar inte med mig mitt barn på puben!!!

Önskar en vitjul åt alla barn!!!