onsdag 9 februari 2011

Filmer

Filmer som i alla fall jag vill se!

Narnia: Kung Caspian och skeppet Gryningen
I "Berättelsen om Narnia: Kung Caspian och skeppet Gryningen" är det de två yngre syskonen Lucy och Edmunds tur att göra vad hela C. S Lewis mastodontfantasyverk i grund och botten handlar om: att växa upp. Den snusförnuftiga Susan och äldsta brodern Peter, som är så tråkig att klockorna stannar, får alltså den här gången inte följa med till det magiska landet eftersom de redan har blivit "vuxna".



Thor
Filmatisering av seriehjälten som skapades av Stan Lee, Larry Lieber och Jack Kirby 1962. "Thor" kretsar kring handikappade medicinstuderande Donald Blake, vars alter ego är den hammarsvingande åskguden Thor som är sänd till Jorden för att försvara människorna.


Gullivers resor
I denna oproportionerligt stora komedi får vi möta Gulliver, en journalist vars liv går på tomgång. Drömmen om att bli resereporter tycks aldrig bli verklighet så Gulliver bestämmer sig för att ta saken i egna händer, packar väskan och ger sig ut för att upptäcka världen. Och äventyret väntar bara runt hörnet. Gullivers skepp förliser i en storm och han flyter iland i det okända landet Lilliputt där invånarna är pytte, pyttesmå.

"Gullivers resor" bygger på den klassiska boken av Jonathan Swift med samma namn.




Pirates of the Caribbean: I främmande farvatten
I fjärde "Pirates"-filmen kretsar handlingen kring Jack Sparrow och Barbarossa och deras sökande efter ungdomens källa.



Fast Five!
Det har tidigare skrivit att Johnson är aktuell för den kommande bilfilmen och nu bekräftas att "The Rock" kommer att ta plats i en bil mot den inte helt olike Vin Diesel genom skådespelaren Tyrese Gibsons Twitter. Filmen får som bekant titeln "Fast Five". Inspelningen av filmen drar snart i gång.



Cowboys and Aliens


Transformers 3


Sanctum
Ett dykarteam ger sig av till en avlägsen del av regnskogen i Papua Nya Guinea för att utforska de otillgängliga undervattensgrottorna. När de befinner sig hundratals meter under marknivå bryter en tropisk storm ut och vägen upp ur grottorna blockeras. Vattennivån stiger hastigt och dykarna tvingas allt längre in i grottsystemet. I jakten på en annan väg ut växer desperationen och nervpressen gör att dykarna snart visar sitt sanna jag...

Roligt med små stora barn!

I dag kommer dottern in till mig och ställer en väldigt rolig men konstig fråga..
Mamma varför heter både det vuxna gör och siffran sex???

Funderar kvinnligt?? snål??

Jag har inte tusen skor ej heller tusen klädesplagg.. Jag använder inte krämer..inte märkens namn, ej heller parfymer. Vet inte vad kletet man har under puder heter. Använder väldigt sällan inpackningar...Tidigare har jag gått i jeans och t-tröja.. Det är under de senaste åren som jag börjat springa i klänningar mer än till större fester..Jag äger hmm 5-6 väskor..som knappt används..bara om jag måste ha med mig mer än det som får plats i fickor.. Jackor hmm ja några.. Mina första levis hadde jag i garaget och skruvade i.. Jag tycker det är totalt bortkastade pengar att köpa ett plagg för ett märke.. när man kan köpa samma sorts plagg utan märke och få tre-fyra par i stället ( eller många fler)...jag behöver inte skor eller väskor som matchar mina kläder... inte fan köper jag jackor för flera tusen när en lika bra kan kosta 200kr...

Offtast när jag handlar köper jag något åt Fredrik eller Ronja och "glömmer" mig själv.. OM det inte är på säckenhand.. då kan jag hitta mycke grejer för en billig peng åt mig.. och då får jag inte dåligt samvete..

För skulle jag köpa något dyrt (dyrt i mina ögon) skulle jag må så dåligt över det sen.. Jag kunde ju köpt något åt Ronja eller Fredrik i stället varför la jag ut så mycke på skit åt mig själv?? ( även om jag skulle behöva den där jackan)....

Jag får ångest när jag vet att min maskar nu kostar 135kr och förr kostade 85:-
Men handla på säcken för 500:- och komma hem med tre kassar med kläder går bra.. obs då handlar jag inte bara åt mig!

En jag kände köpte en soffa för 18-19000 ungefär samtidig som jag köpte en dubbelsäng med nattbord, två fotöljer, två fotpallar, en tvåsitts soffa och en tresitts soffa på hemkörning för ca 25000 mer för pengarna,, sådant gillar jag..Jag kollar alltid efter de RÖDA fina skyltarna i butiken..

Snål? Smart?? Inte vet jag.. började inlägget med fundering hur kvinnlig jag var!? Men hamnade på pengar i slutet ja ja.. Vad anser ni??