tisdag 24 februari 2015

Mina öron har förälskat sig...


The Bourbon Boys



 De spelar countryrock och har hunnit med att ge ut två stycken album:

2012 - Shotgun, Trucks & Cattle
2013 - Hail to the Chief


Det är medlemmar från Raubtier som har startat The bourbon boys. Där bla sångaren Pär Hulkoff från Haparanda.



(Raubtier är ett svenskt industrimetalband från Haparanda. Sitt namn har bandet tagit från filmen Rovdjuret, som översatt till tyska blir "das Raubtier". Gruppen består av medlemmarna Pär Hulkoff på gitarr, sång och klaviatur, Mattias "Buffeln" Lind på trummor och slagverk samt Jonas Kjellgren som ersatte de tidigare basisterna Gustaf Jorde, Thorbjörn Englund och Hussni Mörsare.  Låttexterna handlar till större delen om krig, död och olycka, med ett visst inslag av lokalpatriotism.  
2009 – Det finns bara krig, 2010 – Skriet från vildmarken, 2012 – Från Norrland till helvetets port, 2014 – Pansargryning)






Min egna favorit är: Pour some bourbon on me





 
Verse 1:
Whiskey for my bloodshot eyes, red wine for your lips. 
Whiskey honey, gonna make me smile. Wine gonna make you move them hips.
Take it easy should you drink that slowly, and you will feel all right.
Because honey if you're feeling lonely,  you come with me tonight. Baby, baby

Refrain: 
Drinking whiskey ain't no crime, I'm just tryin to kill some time. 
You are always on my mind.
Anything for you babe, anything at all. I gave you all my liquor and "I can't steal it before".
I'll be anything you want me to be. If you just pour some bourbon on me.

Verse 2:
I know you're lonely, and I, I know you're sad. And that's why i'm here tonight. 
You know that I, I had only drunken bad, sometimes I can really do the shit right.   
But I made a little "tactful" liquor, before I like romance.  
So let's drink it just a little quick and now, then we can dance. Baby baby. 

Refrain: 
Drinking whiskey ain't no crime, I'm just tryin to kill some time. 
You are always on my mind.
Anything for you babe, anything at all. I gave you all my liquor and "I can't steal it before".
I'll be anything you want me to be. If you just pour some bourbon on me.

Solo

Refrain, higher pitch: 
Drinking whiskey ain't no crime, I'm just tryin to kill some time. 
You are always on my mind.
Anything for you babe, anything at all. I gave you all my liquor and "I can't steal it before".
I'll be anything you want me to be. If you just pour some bourbon on me.


Mer info hittar ni på:  http://www.bourbonboysofficial.com/

Smycken!


 Rock by Sweden!

Jag bara älskar dessa smycken. Har under årens lopp samlat på mig några guldklimpar här i från men priserna är inte för en vanlig Svensson!

Detta halsbandet har jag en önskan om att få ha i min samling:
Ace of spades R0001- Priset: 2995:-

Flera av dessa vackra underbara smycken finns på deras sida:  http://www.rockbysweden.com/





Efva Attling!

Är också en favorit har dock inte själv något smycke gjort av henne än.
Men det finns även där drömmar som denna:
Ultimate Love Bracelet - Priset: 4500:-

 Mer av hennes grejer på : http://www.efvaattling.se/




Forntida smycken!

Har hur mycket som hällst man skulle vilja ha.. haha..
4098 Silverring med keltiskt motiv  - Priset: 540:-  (lite humanare)
Mycket mycket mer hittar du här: www.forntidasmycken.se


kommunikation



Jag tror att kommunikation är A och O när det gäller all kontakt med andra människor.. Men när det gäller våra barn och tonåringar är det ännu viktigare.. Hur ska jag som förälder kunna guida mina barn under tonåren om jag förtränger det jag själv gjorde under dom åren? - Nej men jag är oskuld har aldrig rökt aldrig drukigt osv..

Ja oskuld är jag ju inte! ( om jag har barn)  Jag säger INTE att du som förälder ska berätta allt och detaljer.. Men om du inte kan berätta för ditt barn om den första kyssen med allt som hör dit till.. Ska du då förvänta dig att ditt barn kommer hem och talar om det för dig??

Jag tycker det är viktigt att berätta föräldrarnas historia.. Även om man inte alls har samma känslor i dag.. Så har man haft det en gång (oftast) Man får berätta det för sina barn att mamma och pappa träffades så här.. vi var kära och jätte lyckliga över att du var på väg kom till oss... inte detaljer om hur saker gick till.. men om känslorna, pirret.

Jag tror att en öppnare relation till våra barn.. Gör så att vi får en öppnar relation tillbaka också.. Om vi kan berätta personliga saker för våra barn och ungdomar, så ger dom det tillbaka.

Lika som med vänner, fast på ett inte fullt lika detaljerat och djupt plan..Vi behöver prata med dom om saker som sex och alkohol..droger och regler..

Vi behöver tillsammans med våra barn hjälpas åt med tex reglerna.. barnen / Ungdomarna ska få vara med och sätta gränser och regler.. Vi måste lära oss att lyssna på dom mera.. Nu säger jag inte att vi ska godkänna allt dom vill utan att man kan diskutera tillsammans med dom.. Och samtidigt förklara varför man har den speciella regeln. Tex:

Mamma pappa och kalle (12år) Sitter vid matbordet. Kalle vill följa med en kompis hem på fredag efter skolan. Ute tiden är frågan. Pappan i familjen tycker att klart han ska få vara ute lite längre han e ju grabb..Mamman är lite oroligare, och Kalle har inte skött sina läxor denna veckan.. Kalle tycker att han kan få sova hos kompisen hela helgen...

Vad är en rimlig ute tid på vardagar?
Vad är rimlig ute tid på helger?
Mamman ringer till en annan mamma som säger att hennes son får vara ute till 19 på vardagar och 21 på helger..
Nu vet kalles mamma och pappa att Kalle har svårt att komma upp på morgonen och kan inte gå och lägga sig så sent.. Så dom diskuterar med Kalle och kommer fram till att han bör vara i säng 22..för orka skolan.. han ska göra läxor och duscha packa innan han lägger sig.. så han bör vara hemma senast 19.30 (vardagar).. Kalle gillar kanske det inte helt men han förstår varför.. och han har fått varit med och sagt sitt i diskussionen.. Mamma och pappan i denna familjen tycker att 22 är en rimlig tid på helger och låter Kalle vara ute lika länge på helgen som sin kamrat.. Men de sätter upp lite extra regler som att om han ska sova över ska föräldrarna prata med det andra barnets föräldrar.. att den en a förälderns hämtar eller så..
Om man inte gjord det man ska göra under veckan kan det då dras på ute tiden eller ska det dras på tex vecko peng?

(Nu är det så att man ska inte straffa för någon inte det handlar om. jag menar om min dotter kommer hem sent så kan jag inte dra in veckopengen ... tiden handlar inte om pengar.. tid är tid! )

Kalle får det som regel att kommer han sent så dras den tiden av nästa dag..och om han sköter sig kan det bli extra tid..( man måste komma ihåg belöningar också)

Varför får inte Kalle göra precis vad han vill? Varför har familjen regler?
Mamma och Pappa berättar att dom är rädda för dåligt umgänge. Att kalle ska börja dricka eller vad det nu kan vara dom är rädda för.. dom förklarar att dom litar på sin son men kanske inte alltid på bekanta.. osv osv . De gör liknelser från deras liv och hur dom har regler på jobbet osv och att det mycket handlar om respekt också...

Dom frågorna svara på så mycket och för man en öppen diskussion om det så förstår alla varför det blir som det blir. Och alla får vara med att ta beslutet om tiden..

Öppen diskussion och kommunikation är vad iaf jag tror på!

Hur lär man känna någon?

Jag behöver prata med personen, ställa frågor och få svar. Jag lyssnar på personens olika tonlägen och melodi. Jag träffar personen studerar kroppsspråket. Jag frågar så jag får reda på hur personen tänker. Hur den ser på saker. Hur den använder sig av sitt huvud och hur den under tiden använder kroppen.

Andras människors tankar fascinerar mig.. Och kroppsspråk är så underhållande.
Jag kan sitta på stan i timmar och bara titta på hur andra människor beter sig.

Studier gör att man lär sig.. Så om jag studerar lär jag känna någon!?

Men i vissa fall ramlar man över personer som inte har mycket till kroppsspråk. Eller inte har några toner i sitt språk..

En sådan människa gör mig ännu mer intresserad så klart. Det blir en utmaning för mig att ta reda på så mycket som möjligt.. Jag vill komma in i huvudet.. in under skinnet och forska...

Detsamma gäller så klart människor som tänker på ett annat sätt än mig.. Då blir det en utmaning för mig att ta reda på varför den människan tänker så.. och hur den gör för att komma fram till det den tänker...

Jag vet inte när heller varför detta intresset blev så stort.. Men jag vet att jag har haft det större delen av mitt liv.. Kanske för att försöka ligga steget före och inte hamna i problem själv. För att vara förberedd på vad personen tänker göra eller säga...Kanske bara som ett skydd!

Men jag har användning av det dagligen.. Jag läser nyanser i min familj.. Jag vet när det börjar blir dags för middag eller läggdags... Jag ser på barnen när något är fel..eller när dom är glad osv osv osv...

Jag kan höra på mina vänner på telefon att det är något som är fel tex...

I vissa sammanhang kan jag känna att vissa personer är väldigt svart vita medans jag själv även har färger mellan färgerna... Fast det blir ett nytt ämne som jag kanske skriver om vid ett annat tillfälle...

Tillbaka till grunden.. Hur lär man känna en annan människa? Man studerar, tar reda på fakta, sen måste man själv ju öppna sig så att den människan också får ta del av mig...Den biten är så lätt.. eller är den det.. Vi väljer ju själva vad en annan människa får reda på när det gäller orden... Men vi säger mycket med nyanser och kroppsspråk också.. Man kan ta reda på saker från andra håll.. vi kan fråga andra bekanta till personen eller släkt eller vänner.. slå på internet osv...

Men våra egna djup är det vi själva bara som kan svara på.. och välja att dela med oss av... vi själva väljer hur mycket en annan människa ska lära känna oss.. Så vi behöver vara öppna för att skaffa nya vänner....


Vad jag ser i spegeln..

Är inte det samma som du ser!

- Du är så fin utan smink. Du är så fin i din naturliga hårfärg. Varför ska du ha massa piercingar, du är så fin utan!

Ja det kanske du tycker!

Men det är inte min egna åsikt, jag tycker inte jag ser bra ut. Någon gång i bland när jag spacklat mig osv kan jag känna jo men det duger jag kanske inte ser så jävlig ut. Men oftast så tycker jag inte det. Och det spelar ingen roll alls vad ni säger. JAG tycker inte det. Självklart blir man glad när andra säger du är fin osv. Tack men du är inte riktig. Tyvärr är det så jag tänker så jag ser på saken.

Och jag gör vad jag vill.. känner jag för att färga mitt hår så gör jag det.. Jag tycker det är snyggt med lila hår.. jag tycker det är snyggt med piercingar, tatueringar osv... Och vet ni vad min kropp mitt beslut!
Tog ett kort i går när jag sminkade av mig, iaf halv ansikte nu.. och jag kan säga att jag mycket hellre har smink än utan!... Men jag är inte den som sminkar mig varje dag heller.. Inte fan orkar jag kladda varje dag.. Men då speglar jag mig inte varje dag heller... Jag behöver inte klä upp mig och sminka mig för att gå ut.. och jag skiter ganska mycket i vad andra tycker.. Men i bland för min egen skull så vill jag känna mig snygg och då blir det en längre stund i badrummet!

Film..

Jag älskar att läsa en historia eller se på en historia.. Att fastna och föras med.. Men filmer där det är mystiskt och man börjar fundera..Jätte roligt när det händer något annat än det man förväntar sig.. men tyvärr är det som oftast så att man ligger före.. man vet vem som får vem.. och vem det var som mördade dom andra.. man sitter och räknar ut vad dom händer om 5 minuter i filmen.. och det suger! Jag vill ha filmer där jag blir förvånad där inget blir som jag trott.. det ska liksom svänga lite..