måndag 10 januari 2011

Ögongodis i mörkret!

Nu när det är mörkt och kallt, kan man behöva något värmande och ljust lite ögongodis kanske får det att hetta till!





Från frågelistan: Min tro:

Ja min tro? jag är döpt och har gift mig samt döpt min dotter i den svenska kyrkan. Men jag tror inte på en gud i himmelen utan det har varit mer av tradition Jag har gått ur svenskakyrkan, pga av att jag inte är troende. Jag är väl lite Ateism detta innebär avsaknad av eller avståndstagande från tro på någon gud, gudar och högre makter. Men jag vet inte riktigt om det stämmer heller. Jag tror på moder jord. Tror att hon öppnade sig och startade livet på vår jord. Och på det jag kan ta på.

Tycker om att läsa om de olika mytologier. Men tror att dom är som visk historier. Ja lika så bibeln också. Det kan finnas en viss grund i historierna som stämmer, men från öra till mun igenom tiderna har det ändrats. Om du läser mycket av de olika så ser man ett samman hängande i historierna. i de olika länder har gudarna tex olika namn men de har en sol gud, en havs gud osv. Olika namn men beskrivs på ungefär samma sätt. Så började det som en saga, eller var tex havs guden från början en tex fiskar som gjorde något annorlunda eller hjältemodigt? Jag vet inte. Men det sägs ju att ingen rök utan eld.

Men en "gubbe" i himmelen som ser oss?? Nej inte något jag kan tänka mig.

Övernaturliga ting? Ja så klart! andar självklart! det finns liv i allt vi ser.
Det finns så mycket mer än det vi kan se.

Jag tror på mig jag tror på mitt liv jag tror på mycket fast ändå inget!

Dagen hon fyller 11 år närmar sig!

Så nu tänkte jag dela med mig till er om hur jag mins min graviditet och förlossning.
Dec 1998 slutade jag med mina p-piller i hopp om att jag och Jerry skulle bli gravida. I januari 1999 började jag gå på ungdomsmotagningen varje måndag och kolla om jag var gravid. I maj det året skulle vi ha förlåvnings middag hemma, jag har för mig att det var den 7 maj? ( minnet sviker lite) Så den 3 på månadeg var jag och Maria till ungdoms och det var positivt. Jag var gravid. Det visade sig att jag då var i 7 veckan men att det inte hade visat något tidigare på stickorna. Jag var och köpte ett kort till Jerry där det stog grattis pappa på. Jag och Maria sa inget för vi ville att han skulle få kortet på middagen.

Jag bar alltså på den goda nyheten i felera dagar. Men när fredagen kom kunde jag inte hålla mig. Jerrys mamma var hemma hos oss när dom två fick läsa kortet.

På kvällen hade vi mycket folk hemma och åt gott. Jerry gick ner på knä och friade och vi bytte ringar.

några veckor senare började jag kräkas och det gjorde jag konstant i flera månader.
Jag gick upp väldigt mycket i vikt och flera personer trodde jag skulle ha tvillingar.jag vägde 58kg innan jag blev gravid och vägde 94kg när jag kom på bb.
Vi trodde att bäbisen skulle komma någon gång i dec. Men vi hade fått tid den 11 januar.

Den 11 januari låg jag dock i influensa och hostade och snorade så då kom det inget barn. Redan från början ställde jag in mig på att det var en tjej, vi kollade aldrig detta. Dom två sissta veckorna började jag fundera på om det kanske inte var en kille ändå!

Jag var less på att ungen aldrig ville komma ut jag städa sprang i trappor och Maria försökte tappert hjälpa så vi skulle få "i gång det".

Fredagen den 21 januar var det fest hos oss. Med bla folk från lule.
Mins inte mycket från det men mins natten mot lördagen och lördagen betydligt mycket bättre. Jag vaknade av att det ömmade i nedre delen av ryggen. Klev upp och lade mig i ett varmt bad, hade problem med ryggen och viste ju att detta brukar hjälpa. Men inte denna gång, det blev bara värre. Jag ringde till bb och tjejen jag pratade med frågade när jag hade tid? Ja den 11! för två veckor sedan. Oj sa hon då e det kanske en bra idee om ni tar med er papper och väska och kommer ner.

Jag gick in i sovrummet och väkte en bakis Jerry sa till honom att tvätta sig och äta alvidon. 5 min senare stod han med väskan i hallen och undrade om vi skulle ringa ambulans.

Nej nej vi tar bussen sa jag. Men först måste vi gå över till Ronnie och Maria och tala om för alla att vi åker in. Mycket riktigt så gick vi dit talade om för dem att vi skulle på bb. Dess värre var ju alla där så bakis och nyvakna så ingen förstod det.

Vi gick till bussen och jag frågade stackarn som körde vart närmaste hållplats till bb låg. Han tittade på mig sen på magen och sa- jag släpper av er i korsningen.


Väl inne fick vi komma in i ett litet rum en sköterska kom och kollade och hon sa att jag var öppen 4cm. Och att vi nu skulle ha barn. Jag och Jerry tittade på varandra som om detta var världens nyhet.
( får nog lägga till här att jag inte hade varit på föräldrar kurs eller något. så jag visste inget. viste inte hur lokalerna såg ut. vad som väntade eller vad jag hade för val.)
Vi fick ett rum på förlossningen och någon sa att det var bra om jag gick mycket.
Vi frågade om vi fick gå runt hela sjukhuset och till svar ja om vi kom om något hände. Så vi knallade på, gick runt runt och var och fikade. När vi kom upp igen undrade de vart vi varit. Dom måste ju kolla hur öppen jag var.
Lade mig på sängen och var nästan 9cm öppen. Nu skulle det till att födas tydligen.
Var otroligt kiss nödig med kunde inte kissa så dom fick hjälpa mig med rör, det första brändes och ville inte åka in. Andra var inte skönare men kom in och dom kunde tömma blåsan. ( de tog prover som visade sig senare att jag hade urinvägsinflamation, Inte undra på att det gjorde ont)

Dom tog hål på vattnet och födelse värkarna började komma kl var då ca 16.
Provade lustgas men fick panik av den, så då ville de bara ge mig syre men det hjälpte inte mycket heller. Blev förbannad på sköterskan som stoppae in fingrar för att visa vart jag skulle lägga krystningen. Va fan skulle hon in med fingrarna i mig och göra?... Jag hade ingen bedövning alls.. Hade en sköterska som tryckte på min mage..Jerry stakarn såg mäst blek ut och hjälpte så gott han kunde. Fick se i spegeln det svarta hår som var på väg att komma ut ur mig. Men sen vände det.. och det hände inget på flera värkar dom var på väg att hämta sugklockan när tjejen kom ut. Fort gick det. Hon föddes 17.31 lördagen den 22 januari 2000. Dom lyfte upp henne och navelsträngen låg i vägen så vi såg inte vilket kön det var. Navelsträngen flyttades undan och jag sa att det var en Ronja. Jag fick känna på efterbörden och så... Ronja låg på mitt bröst och Jerry knäppte kort. Jag bad om en snus. Och fick sedan bedövning så de kunde sy två styngn.
Fick byta säng och amma. Sedan blev vi flyttade till ett litet rum fick fika och ringa till de närmsta. För att senare få ett rum på bb.

Jerry stack hem för att festa och fira. Medans jag åg hela natten och tittade på detta lilla under som jag inte kunde förstå hur det hade kommit hit.
Så gick det till när Ronja föddes och nu har det snart gått 11 år sedan dess helt otroligt.

Presentera dig själv:

Jag är en öppen, envis, sprallig och galen brud född vintern 1980.Jag är född och uppvuxen "raggarbrud" dvs jag älskar musiken, kläderna,stilen, bilarna och folket.
Är medlem i en klubb där detta är viktigast, sammanhållning med flera människor som delar intresse. En andra familj.
Jag är inte rädd för att skita ner mig. Och är heller inte den som bryr sig så mycket om mode.
Jag är människa, jag rapar, fiser, snarkar, kan var skitig under naglarna och i
bland hoppa över tandborstning.. Och jag bryr mig inte om vad du tycker om
det! Men miss tolka nu inte detta jag älskar att "klä upp mig" var fin och "spöka ut mig"

Jag vet vart jag står och vad jag vill .. ser till att jag kommer
dit jag vill.. kan allt bara någon lär mig.. är inte rädd för att prova..
Bryr mig mer om andra än om mig själv. Och även jag blundar för att koncentrera mig i den svartaste natt.

Tycker inte om folk som försöker vara någon annan än den dom är.. Tycker
att de flästa andra fruntimmer e rent ut sagt dumma i huvudet.. Eller har en jävla otur när dom tänker.
Oavsett vem du försöker vara, så har du kött och blod under ditt skin! Så varför inte bara vara sig själv?

Jag har en del skin på min näsa och kan säga vad jag tycker, men har även en väldigt känslig sida.
Jag sätter mig in i andras känslor och gråter när andra gör det.
Filmer är hopplösa! ( de blir kär lyckliga, gifter sig ,får varandra, får barn, förlorar någon, dör.) Jag bölar som bara den.

Jag tycker själv att jag inte är någon komplicerad person. Är nog lätt att ha med att göra..
Och det är inte svårt att lära känna mig! Kan vara för ärlig och litar (tyvärr) för offta på andra.

Jag har haft en del problem med det andra könet då jag faller lätt (offtast i fel personer). men reser mig oftast upp lika fort igen. Ler
Älskar romantik men det får inte bli sliskit. Har stort behov av närhet fysisk kontakt.
Älskar det mästa med sex det är ett stort intresse. Då både i att läsa, lära, leka och utforska.

Jag är väldigt impulsiv och det på både gott och ont.
Tänker mig kanske inte alltid för innan jag kastar mig in i något.
Där av har jag varit gift två gånger redan! Ja det och att jag hopplöst tror på "leva lyckligt i alla dagar".
Barn är något väldigt viktigt för mig har nog alltid varit. Jag har en underbar dotter född januari 2000.
Och jag är så stolt och lycklig över denna underbara tjej, som jag får vara nära, får lära och se när hon växer och utväcklas.
Har en enorm längtan och önskan om att det skall komma flera i framtiden.

Saker jag tycker om annars är bla konst, musik. Tycker om att pyssla, forma, klippa, klistra och skriva. Skapa, måla, sy, rita, och inreda mm
Kroppssmyckning både att utföra (Jobbat med det och vill utbilda mig vidare och kanske ta upp det igen) och pryda min kropp.
Piercing och tatueringar hör där till.
Umgås med familj och vänner då det självklart är dom som betyder mäst. Där bland då min sambo.
Trodde aldrig jag skulle hitta någon så lik mig men ändå inte.
När vi träffades för 15 år sedan var vi inte mogna för det här, men nu har det fallit på lats.Vi är handen i handsken.

Detta är jag!