lördag 25 december 2010

Jul 2010

Då var det över!
Inget blev som det brukar eller som planerat.
Den 5 dec firade vi hos mormor detta brukar vi annars göra den 23 dec. Men i år var det barn och barnbarn som samlades den 5. Ronja blev besviken! Som hon sa det var varken tomte eller skinka!

Här hemma firade vi den 15 dec blev lite snabbt på då Fredrik jobbade helgen innan Ronja skulle till pappa. Så i stället för den 19 blev det den 15. Har inte haft lust eller plats till att ta fram tomtarna (200-500st). Har inte blivit så mycke pyssel eller bak. Vi bestämde först att vi skulle ha typ gröt och skinka men det blev mer ändå. Ja ni har ju sett bilderna från det. Ronja bestämde att vi skulle ha ganen ute på altanen. ( dvs man ser den inte från tv-rummet) Så inte mycket till julstämning. Ha inte tagit fram julskvorna heller.

Julafton: Vaknade ensam hemma! Fredrik hade åkt och jobbat! Detta var inget vi tidigar viste om! Jag fick i mig lite kaffe och pepparkakor då svärfar kom med en bit av hans skinka. Av honom fick jag reda på att han och Fredrik skulle åka en sväng ( ficksa gran åt svägerskan) Jag som trott att jag och Fredrik skulle vara tillsamans och baara mysa. Fredrik kom och dom for iväg. Ensam satt jag och kollade på kalle. Fredrik kom hem vi åt skink smörgås och jag åt gröt tittade på tv.
Fredrik ficksade maten sent potatisgratäng,fläskfile och vitlöksbröd. Senare blev det chips och dipp. Massa tv med olika filmer som visades till mitten av natten.

Juldagen: upp och hoppa och slå in klappar göra sig klar och fara till svägerska med familj. Julbord, klappöppning,glögg och gotta. Barna lekte med leksakerna och de vuxna barnen drack gott och pratade skit. Kom nyss hem.

Var tänkt för längesedan att jag och Ania skulle gå på motorgården i dag, men hon har en hund hemma. Och vi har inte pratat om det på ett tag, så inställt. Hade varit kul dock SUG EN SNUT spelar i kväll!

Julen är över och det känns inte äns som det varit jul. Ja ja bättre lycka nästa år kanske.
Grublar mycket nu på saker som jag inte vill ta upp här. Men talar om det i fall någon undrar varför jag är så borta.

God jul mina vänner hoppas ni haft en underbar helg. Och god fortsättning på året. Själv hopppas jag att nyårsafton blir en kanon kväll. Blir roligt att få vara värdinna.