söndag 22 januari 2012

2012 är här!

Ett nytt år med nya löften och nya roligheter!? Jo då! Som sagt började ju året med en förlovning! Ler men efter 15 års vänskap och dejtning till och från så varför inte?? Kärleken och löften till varandra finns lika säkert och självklara som att vi andas! Älskar dig min Christian! Du gör mig hel och du förgyller min dag! Du får mig att våga drömma och hoppas!

22 dagar in på året och det är fullt upp i våra liv! Vi renoverar hus. Hälsar på nära och kära. Åker på klubb möten samt underbar roliga tillhörande fester! Som den i går i Gnarp! Tack Johnny och Matilda för underbar kväll!

I dag har jag varit hos Ronja då det i dag var 12 år sedan jag låg på bb med en liten nyfödd skitunge! 12år?? urk vad tiden går! Min stora underbara tjej! Grattis på din dag!

Hade i mitt innre börjat tappa tron om att jag än en gång skulle få upplleva det, att få ligga på BB med en nyfödd. MEN i september så ska jag få uppleva det igen! Den 12 januari kissade jag på stickan och den visade två röda sträck! Gjorde om testet under veckan 3 gånger till!

Vi har träffat barnmorskan och så och den 1 feb ska vi på ultraljud! Är nu i vecka 7!

Vecka 7
Vid det här laget känner man sig mer och mer gravid. Magen kan kännas uppblåst på grund av att tarmarna arbetar långsammare och man kan vara illamående och trött. Vissa har redan ökat i vikt.

Embryot är ungefär en centimeter långt. Det som ska bli ögon syns som två fördjupningar på var sin sida av huvudet, och börjar få mörkt pigment. Ett veck som ska täcka ögat håller på att växa fram. På sidorna av huvudet sitter också några små knoppar, som senare ska smälta ihop och bilda ytterörat. Näsan håller på att utvecklas och det bildas broskanlag till skelettet. Mun och näsa har fortfarande ett gemensamt hål, där tungan börjar ta form.

Armarna och benen växer fram, och det finns en över- och underdel på dem. Händerna börjar synas som små paddlar. Tidigt i embryots utveckling finns i ryggslutet något som liknar en svans, som brukar försvinna i vecka nio.

Embryot har börjat bilda sitt blod, och hjärtat pumpar runt blodet i de blodkärl som redan har utvecklats. Hjärtat sitter i en utbuktning mitt på embryot alldeles ovanför häftstjälken, den blivande navelsträngen. Nu syns det vid en ultraljudsundersökning att hjärtat slår.

Jag är så otroligt lycklig och nöjd med mitt liv nu!
Om vi får en:
Tjej skall hon heta Ayla
kille skall han heta Max

Gudmor som även ska med på förlossningen är Ania! ( en väldigt rörd Ania) Hon var även med när vi gjorde det första testet! Ler brett.