tisdag 11 januari 2011

Från frågelistan: Min bästa vän?

Min bästa vän är ju så klart min sambo som jag litar på till max, jag kan tala om allt för honom. Jag vet att han alltid ställer upp.
Och han stöttar mig i allt. Utöver honom har jag flera vänner som står mig väldigt nära.
Ania och Chris är de två som står mig närmast. De som stöttar mig lyssnar och alltid finns där. Dom tar mig för det jag är. Hur lång tid det än tar mellan vi hörs av så är inget förändrat mellan oss. Dom dömmer mig inte för det jag gör eller inte gör. Och dom vågar säga vad dom tycker. Älskar er!
En lite längre promenad blev det i dag och sen lite magträning. Ronja kom hem med engelska läxa så den har vi också suttit med. Annars har det var disk, städa och tvätta. Lagade mat tillsammans med Ronja. Sen har det varit soffan som hägrat med en huvudvärk som bara ökar. Väntar på att älsklingen skall komma hem men än dröjer det någon timma. Det har rasat från taken här hemma så det har låtit som elefanter åkt kana. Pratade med arbets i dag han skule kolla mina papper och ringa mig i morgon, få se vad det blir av det.

Nail art

Så sjukt snygga grejjer det finns men va fan! Va skall man jobba med om man ska se ut så där?? Man skulle för fan inte våga ta i något alls!






dagen

Ja det finns inte så mycket att skriva om den Fredrik började sent i dag så vi fick halva dagen tillsamans. När han hade åkt hade jag lite egen tid innan Ronja kom hem från skolan. Den tiden använde jag till att träna rygg och axlar i dag.

Ronja kom hem och vi lagade och åt mat. Pratade och tittade lite tv.
Sedan har det blivit mycket surfande i dag. Väldigt intressanta saker jag läst om i dag. Har blivit en hel del bloggande. Och det käns rätt så bra.
Nu sitter jag och funderar på om jag skall lägga mig i den stora tomma sängen och försöka sova ska upp med Ronja i morgon 5.30. Men vet att jag inte kommer kunna sova bra i natt. Fredrik for till kummla i dag och kommer hem i morgon em/kväll. Det blir så tomt utan min stora snarkande björn! Och ännu värre är att han tog med sig kudden och täket! Så då har jag inget att krama stackars mig hahhahah nä men lite tomt blir det.

Som tur är har jag ju Thomas som kommer och sover med mig. Den busen har fått för vana att sova på min mage. Han brukar senare krypa ner i fotänden eller lägga sig i soffan. Men somnar så gott med mig först. Jag skall komma i håg att lägga ut filmen sen. Thomas har lärt sig att tigga kött fint! Haha han säger mamma!! en katt som säger mamma och en fågel som busvislar åt en. Det pluss en karl som är tokig i mig ja man känner sig väldigt uppskattad i detta hus!! Jag älskar dem alla det är min underbara familj!
över hundra sydkorianska barn fick en tuff början på 2011 då deras föräldrar skickat dem på ett läger. Dom får bla krypa halvnakna i snö. dom tränar hårt i 10 timmar per dag.

http://www.aftonbladet.se/webbtv/nyheter/utrikes/article8380289.ab

Om detta hade varit sverige vad hade hänt då?
Föräldrarna hamnat på kåken, ungarna tagna av sos?
Vilket liv det skulle ha blivit OM det hade kommit ut!
Tyvärr händer liknade saker i vårat land men det kommer inte till media så då är det ingen som bryr sig!

Det är fakta att vi i vårat land inte har en aning om hur många barn som är utsatta i hem. Vi vet inte av alla så vi vet inte vart dom är eller hur dom har det. Dom som gör stick prov på hemmen ringer före och bokar tider. osv osv
Hur många av oss städar inte extra om vi vet att det kommer folk dagen efter?? eller om tre dagar en vecka osv??

Vi vet intee vart dom hamnat vem som är med dem eller hur dom lever. Men när vi ser på tv alla barn i andra länder som har det så jävligt skyndar vi till att skicka pengar eller göra allt vi kan. Men våra svenska barn som ingen vet hur dom har det??? Dom är och förblir bortglömda?!??